Rewelacyjny dodatek do zup lub solo ze śmietanką i parmezanem!
Przepis:
700g mąki pszennej (można użyć 500g pszennej i 200g pszennej pełnoziarnistej)
400ml wrzątku
5 łyżek oleju lub rozpuszczonego masła
1 łyżeczka soli
Farsz:
300g pure marchewkowego
100g drobno posiekanej cebulki zeszklonej
100g płatków migdałów lekko posiekanych
łyżeczka tymianku
łyżeczka parmezanu
sól/pieprz do smaku
Przygotowanie:
Ciasto: Mąkę wymieszać z solą, zalać wrzątkiem, dodać olej i wymieszać całość drewnianą łyżką. Odczekać aż ostygnie! Zagnieść ciasto, w razie potrzeby podsypywać mąką podczas wyrabiania. Wałkować, wykrawać krążki. Farsz: Wszystkie składniki na farsz wymieszać i nakładać do kołdunów Lepić pierożki, zagotować.
Smacznego!
Katarzyna Soczyńska
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za dodanie komentarza. Trafił on do sprawdzenia. Pojawi się na blogu niezwłocznie :)